Smiths Falls Digital Archive
Smith's Falls Public Library postcard, ca. 1970
:
Description
Performance Printing
Media Type
Image
Item Types
Photographs
Postcards
Description
This postcard was printed ca. 1970 and several changes to the exterior can be noted - the two large trees flanking the entrance are gone, the lawn on either side to the walkway are gone, the walkway and staircase have been replaced and the book drop to the left of the doors was replaced with a window.
Notes
This image was published in Glenn J. Lockwood. "Smiths Falls: A Social History of the Men and Women in a Rideau Canal Community 1794-1994." Smiths Falls: Corporation of the Town of Smiths Falls, 1994, p.439 - caption reads: "The Carnegie public library designed by G.M. Bayly of Ottawa and constructed by John Davidson at Smith's Falls in 1903, as photographed circa 1905. This is generally acknowledged to be the finest design of some thirty libraries in Canada underwritten by the American steel magnate, Andrew Carnegie. Francis, Charles and William Frost pledged extensive donations to ensure the library would enjoy continuous operation for the next twenty years. ..."
Date of Original
ca. 1970
Subject(s)
Geographic Coverage
  • Ontario, Canada
    Latitude: 44.90011 Longitude: -76.01607
Copyright Statement
Copyright status unknown. Responsibility for determining the copyright status and any use rests exclusively with the user.
Contact
Smiths Falls Public Library
Email:info@smithsfallslibrary.ca
Website:
Agency street/mail address:
81 Beckwith Street North
Smiths Falls, ON K7A 2B9
Phone number: 613-283-2911
Powered by / Alimenté par VITA Toolkit
Privacy Policy




My favourites lets you save items you like, tag them and group them into collections for your own personal use. Viewing "My favourites" will open in a new tab. Login here or start a My favourites account.

thumbnail








Smith's Falls Public Library postcard, ca. 1970


This postcard was printed ca. 1970 and several changes to the exterior can be noted - the two large trees flanking the entrance are gone, the lawn on either side to the walkway are gone, the walkway and staircase have been replaced and the book drop to the left of the doors was replaced with a window.